Thursday, 26 June 2014

cause i love her too much

assalamualaikum readers:)

HER??

"why her??"
"cause she's de special one laa"

pasal spe yg aku tgh cakap ni senanya..pasangan lesbian kah??HAHAHAMBAR..k k tak..it is actually about my belated friend, Alia Nabilah Binti Kamaruddin:):):)
seorang kawan yang aku sangat sayang,yang aku sangat respect and yang aku sangat kasih dh pergi tinggalkan aku...even dh hampir setahun..tapi dia tetap dalam hati and fikiran aku... banyak benda yang kitorang dah kongsi..even kitorang kenal just tiga tahun..but she is the best buddy i ever had..

rindu...rindu yang teramat sangat...pernah tak rasa??hilang tempat meluahkan perasaan,hilang punching bag,hilang bahu untuk menangis...pedih...sangat pedih..masa aku dapat tahu dia dah takdek setitik air mata pun tak keluar..sebab aku tak caye..aku tak blh terima berita tu..tapi bila ramai kawan msj aku suruh aku uat...baru aku sedar yang Allah dah ambik balik hak Dia yang Dia dah pinjamkan kat aku...luluh jantung bila fikir yang aku takkan dapat tgk senyuman dia dengar gelak tawa dia...sedihnya Tuhan je tahu..tapi aku tak mampu nak buat pape...hanya mampu menangis n menangis n menangis

DULU, kitorang prnah janji nak bukak rumah anak yatim sama2:):)dah siap bubuh nama lagi untuk rumah anak yatim tu...tapi cita-cita tu sekarang dah tergalas dek bahu aku sorang...readers, doakan aku mampu teruskan impian arwah yee..even dia dah takdek tapi semangat dia tetap wujud dalam diri aku:):)


alia, if u were here,syiera nak alia tahu...i love you sooo much...syiera tak penah expect yang alia akan tinggalkan syiera cepat sangat..syiera rindu alia..rindu nak tdo atas katil alia...selongkar loker alia...curi makanan alia barang alia semua...rindu nak hug alia, cium pipi alia..hikkkkss...syiera rindu semua kenangan dengan alia...tag nama syiera pun alia yang simpan..harap ada di tempat yang baik ye:):):)i love you i miss you<3

semoga roh alia dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman:):)

                                                       last picture dgn arwah:):):)

*al-Fatihah untuk arwah alia

Sunday, 22 June 2014

kahwin muda

assalamualaikum and hi semua:)

melihatkan pada title tu..sangat lah memeranjatkan bagi sesiapa yang mengenali diri ini..aicehhh..its not about me actually..it is about people around me..peghhh kecewa sangat kan..HAHA

ok ok back to topic..

kahwin muda..hmm..nowadays aku tengok ramai gila teenagers yang tend to get married awal..bagus jee..at least dapat elak diri buat benda tak elok, dapat bina hubungan halal dengan suami, dapat belajar pikul tanggungjawab...semualah...

and even kawan aku pun ramai je yang dah kahwin even baru 19 tahun O.o
gila tak jealous kan tgk org ni post gambar wedding, yang ni  post gambar honeymoon, yg ni pulak post gmbr ank...and aku...hanya mampu berangan dan terus beangan..HAHA

actually pada aku kahwin muda ni depends pada org..ada yg mampu and ada yg tak...and untuk aku..aku dalam golongan yang tak mampu untuk pikul tanggungjawab sebagai isteri dengan sangat awal...memang dulu aku pernah terfikir nak kahwin muda ni..tapi bila pk balik aku tak yakin aku mampu..ikut akal fikiran mmg senang...

"ALAH...takat jaga makan minum pakai semua je kan.."

cakap mmg senang tapi untuk melaksanakan aku tak mampu rasanya...bangun subuh pun mak abah yg kejut ada hati nak jadi bini org kan =="

so pada aku nak kahwin awal tu boleh..tapi tgk pada diri..mampu ke tak..kahwin ni kalau boleh nak sekali je seumur hidup..tapi kalau dah kahwin hanya atas dasar " eee seronoknya tgk org kawen...nak jugak " tu baik pk berulang ulang kali dulu..mmg benda boleh belajar...tapi cara kita fikir, keputusan yang akan kita amik masa hadapi masalah tu yg mainkan peranan yang paling penting dalam perkahwinan ni...and ni lah sebab aku tak boleh kahwin awal..HAHA..aku panas baran..sangat panas baran...even L cool orangnya tapi takkan selamanya dia nak tahan dgn mulut aku kan???so aku kena slowly kawal baran aku smpai aku yakin aku boleh hadap semua masalah lepas kawen dengan baik..  ecehhhhh~~

so de conclusion here is kahwin muda sangat digalakkan..untuk elak benda yang tak elok..tapi kena pastikan diri dah sedia dengan segala naik turun bahtera perkahwinan tu nanti..

ikhlas dari si bujang,
<blink>syiera si cantik manis</blink>
hikssss

                                                perkahwinan idaman cik putri nur syiera<3

                      
                                                             *ihsan google semata:P

                                                                      the dress:)
                                                                     the ceremony:)

                                                                        the ring:)




first post : my life as an assasian student:)

assalamualaikum and hi semua:)
so first of all..this is my very first post..memandangkan aku baru je hbis asasi and takdek bnde nak buat,aku pon mula mencari hobi baru which is starting to make a blog..weehuuu~~
hmm hmm...

so, apa yang aku nak cerita kali ni is pasal kehidupan aku masa dekat asasi..seriously..it is a very tough moment..kat sini lah tempat nak belajar macam mana nak urus masa dengan betul n how to study smart tanpa mengharapkan bantuan orang sngt..first2 dpt asasi ni aku ingat takdeklah susah mana sebab masa sekolah menengah dulu pon aku kemain gigih pulun nk bg stret A..even tk dpt pon sebenanya :(
  
but then bila dah masuk sini baru aku thu yg sini lagi much more harder...dgn berbekalkan 14 minggu kau kne catch up semua enam subjek yg mengandungi berbelas subtopik dan masuk week 16 kau trus masuk dewan exam dan luahkan apa yang kau dah belajar...seems senang..but then bila kau dah hadap baru kau tahu cemana susahnya...tpi part belajar ni je yang payah...sebab dengan 14 minggu tu kau kne hadap pelbagai jenis assignment, presentation, report n also tutor...tapi selain study semuaaaa best...dri facilities ke lecturers, dari frens ke activity mentor-mentee..semua lahhhh...enjoyable:)

copp copp ...

except stu...lif yg tk pernah nak elok semua..kalau kau masuk kelas lambat dan berharap ada keajaiban dtg di mana kau blh terus masuk lif utk jimat masa kau...ternyata kau salah...kau tunggu lah situ dgn harapan lif tu kosong tiap kali terbukak...dah lah akan elok 2 je daripada 4..k stop complaining..haha

pape pon...palam memang best..it teach me how to become wiser,tougher, and more matured...aicewaaaaa~~~ so for those junior yang bakal masuk palam... welcome to a new life where tears n laugh mixed up to become a very sweet moment...all de best guysss*.*