Sunday, 22 June 2014

first post : my life as an assasian student:)

assalamualaikum and hi semua:)
so first of all..this is my very first post..memandangkan aku baru je hbis asasi and takdek bnde nak buat,aku pon mula mencari hobi baru which is starting to make a blog..weehuuu~~
hmm hmm...

so, apa yang aku nak cerita kali ni is pasal kehidupan aku masa dekat asasi..seriously..it is a very tough moment..kat sini lah tempat nak belajar macam mana nak urus masa dengan betul n how to study smart tanpa mengharapkan bantuan orang sngt..first2 dpt asasi ni aku ingat takdeklah susah mana sebab masa sekolah menengah dulu pon aku kemain gigih pulun nk bg stret A..even tk dpt pon sebenanya :(
  
but then bila dah masuk sini baru aku thu yg sini lagi much more harder...dgn berbekalkan 14 minggu kau kne catch up semua enam subjek yg mengandungi berbelas subtopik dan masuk week 16 kau trus masuk dewan exam dan luahkan apa yang kau dah belajar...seems senang..but then bila kau dah hadap baru kau tahu cemana susahnya...tpi part belajar ni je yang payah...sebab dengan 14 minggu tu kau kne hadap pelbagai jenis assignment, presentation, report n also tutor...tapi selain study semuaaaa best...dri facilities ke lecturers, dari frens ke activity mentor-mentee..semua lahhhh...enjoyable:)

copp copp ...

except stu...lif yg tk pernah nak elok semua..kalau kau masuk kelas lambat dan berharap ada keajaiban dtg di mana kau blh terus masuk lif utk jimat masa kau...ternyata kau salah...kau tunggu lah situ dgn harapan lif tu kosong tiap kali terbukak...dah lah akan elok 2 je daripada 4..k stop complaining..haha

pape pon...palam memang best..it teach me how to become wiser,tougher, and more matured...aicewaaaaa~~~ so for those junior yang bakal masuk palam... welcome to a new life where tears n laugh mixed up to become a very sweet moment...all de best guysss*.*

No comments:

Post a Comment