Sunday, 22 June 2014

kahwin muda

assalamualaikum and hi semua:)

melihatkan pada title tu..sangat lah memeranjatkan bagi sesiapa yang mengenali diri ini..aicehhh..its not about me actually..it is about people around me..peghhh kecewa sangat kan..HAHA

ok ok back to topic..

kahwin muda..hmm..nowadays aku tengok ramai gila teenagers yang tend to get married awal..bagus jee..at least dapat elak diri buat benda tak elok, dapat bina hubungan halal dengan suami, dapat belajar pikul tanggungjawab...semualah...

and even kawan aku pun ramai je yang dah kahwin even baru 19 tahun O.o
gila tak jealous kan tgk org ni post gambar wedding, yang ni  post gambar honeymoon, yg ni pulak post gmbr ank...and aku...hanya mampu berangan dan terus beangan..HAHA

actually pada aku kahwin muda ni depends pada org..ada yg mampu and ada yg tak...and untuk aku..aku dalam golongan yang tak mampu untuk pikul tanggungjawab sebagai isteri dengan sangat awal...memang dulu aku pernah terfikir nak kahwin muda ni..tapi bila pk balik aku tak yakin aku mampu..ikut akal fikiran mmg senang...

"ALAH...takat jaga makan minum pakai semua je kan.."

cakap mmg senang tapi untuk melaksanakan aku tak mampu rasanya...bangun subuh pun mak abah yg kejut ada hati nak jadi bini org kan =="

so pada aku nak kahwin awal tu boleh..tapi tgk pada diri..mampu ke tak..kahwin ni kalau boleh nak sekali je seumur hidup..tapi kalau dah kahwin hanya atas dasar " eee seronoknya tgk org kawen...nak jugak " tu baik pk berulang ulang kali dulu..mmg benda boleh belajar...tapi cara kita fikir, keputusan yang akan kita amik masa hadapi masalah tu yg mainkan peranan yang paling penting dalam perkahwinan ni...and ni lah sebab aku tak boleh kahwin awal..HAHA..aku panas baran..sangat panas baran...even L cool orangnya tapi takkan selamanya dia nak tahan dgn mulut aku kan???so aku kena slowly kawal baran aku smpai aku yakin aku boleh hadap semua masalah lepas kawen dengan baik..  ecehhhhh~~

so de conclusion here is kahwin muda sangat digalakkan..untuk elak benda yang tak elok..tapi kena pastikan diri dah sedia dengan segala naik turun bahtera perkahwinan tu nanti..

ikhlas dari si bujang,
<blink>syiera si cantik manis</blink>
hikssss

                                                perkahwinan idaman cik putri nur syiera<3

                      
                                                             *ihsan google semata:P

                                                                      the dress:)
                                                                     the ceremony:)

                                                                        the ring:)




No comments:

Post a Comment