Sunday, 10 August 2014

back to a hectic life

assalamualaikum and hi semua

finally after more than a month tak update blog ,im back again as a student bukan lagi penganggur:)
ehh ehh before that, nak wish selamat hari raya to all readers:):)maaf zahir batin:)baru ada chance nak ucap selamat hari raya...so buzy la before this..haha..

so, now...as stated in the title above, im back to a very hectic life...aku skrg dah balik jadi seorang pelajar universiti..penat dia memang tak payah cakap..plus2 skrg belajar subjek makin susah...so semua benda pun dilaksanakan dengan sangat rush...aku skrg belajar dkt satu ipts and ambik course dentistry...so once dah masuk bidang medical ni, memaang tak boleh harap la nak senang lenang macam masa asasi dulu..

belajar memang susah...even baru introduction tapi dah dapat rasa kepayahan untuk lima tahun ni...spe cakap nak jadi doktor gigi tu senang..meh sini datang jumpa aku...kitorang pun kne belajar apa yang doktor medical belajar taw...seluruh anggota badan tu kitorang belajar jugak..even basic..tapi tetap ada hafal menghafal...mulut orang siap boleh cakap,

"how come dentist blh dpt title dr padahal kerja senang?"

hallluuuu...meh masuk kelas dentistry dulu la bang..then baru blh nak pertikaikan benda tu..tak terfikir ke kenapa medical doctor amik masa lima tahun nak belajar whole part of body tapi dentist amik masa lima tahun belajar bahagian muka je...haaa...tu maknanya dentist lagi susah la tu...okay mohon doctor medical tak marah baca ni..just kidding:)

okay done with learning now pasal yuran kat ipts..since aku ni ddok ipts for sure la yuran mahal..tapi no worry actually sebab ada loan mara...every month boleh dapat sampai 600++ sebulan untuk elaun sara diri sahaja..so memang cukup sangat sebenarnya kalau pandai jimat...pasal duit yuran semua tu takpayah pikir sebab mara dah berurusan dengan pihak u sendiri..so duit tu memang fully hak kita..wuhuuu..so de conclusion is  that masuk ipts is not a problem actually as long as kita boleh dpat loan mara..klu pakai ptptn memang la payah sebab ptptn bagi sikit je..tapi mara bagi sampai RM372,460.00...plus2 nanti lps belajar kita bukan kena bayar semua..kena bayar part of it je..so mmg no problem la:):)

rasa cam cukup dulu kot utk post kali ni...next time aku cte sikit pasal hidup aku skrg..haha...bye readers..thanks for visiting:):):)

No comments:

Post a Comment